Koreaanse bonenpasta lijkt op Japanse miso, een gefermenteerd voedsel dat zowel Korea als Japan vertegenwoordigt, maar ze zijn eigenlijk anders.
Onlangs is 'Fermented Food' naar voren gekomen als een van de trends in voedsel over de hele wereld, en er is een groeiende belangstelling voor Japanse miso en Koreaanse bonenpasta. Zowel miso als Koreaans bonenpasta zijn gemaakt door sojabonen te fermenteren, maar er is een verschil tussen de twee. Miso is een van de essentiële gefermenteerde voedingsmiddelen voor Koreanen. De soja-gefermenteerde sojabonenpasta is anders dan de glimlach, behalve dat alleen de pure sojaboon wordt gefermenteerd.
In tegenstelling tot de miso in Korea, wordt Japanse miso gemaakt door zuurdesem te mengen met soja. De naam van miso verandert volgens de ingrediënten van de gist die in de bonen gaat. Japanse miso gemaakt door het rijstmeel op de sojabonen te doen, staat bekend als 'Kome miso', en de miso met de gerstegist op de sojabonen is 'mamemiso'.
Merk
BIBIGO
Inhoud en gewicht
500 gr
Ingrediënten
Allergie-informatie