Amandel gelei is een gelei ook wel Annin Tofu genoemd wordt gemaakt in Taiwan. Traditioneel wordt dit traditioneel gemaakt van abrikozenpittenmelk. Lekker als dessert.
Deze gelei wordt ook wel amandel tofu genoemd en is een zacht ge geleerd dessert traditioneel gemaakt van abrikozenpittenmelk (wat vaak wordt aangegeven als amandelmelk), agar en suiker. Het wordt gebruikt als dessert in de Aziatische keuken en staat daar bekend als de oosterse versie van Blanc Manger. In het traditionele recept, zijn de primaire ingrediënten amandelen, gedrenkt en gemalen met water. De amandelmelk wordt geëxtraheerd, gezoet en verwarmd met een geleer middel (meestal agar). Wanneer gekoeld, stolt het mengsel van amandelmelk tot de consistentie van een zacht gelatine dessert. Hoewel het agar-gebaseerde recept vegetarisch is, zijn er tal van niet-traditionele recepten die dat niet zijn. De meeste zijn gebaseerd op zuivelproducten en een kleine hoeveelheid gearomatiseerd extract. Gelatine is ook een veel voorkomend alternatief voor agar.
Merk
CHINCHIN
Inhoud en gewicht
540 gr
Ingrediënt
Water, Rietsuiker, Ai-Yu Poeder (Carrageen (E407), Konjac Poeder, Kaliumchloride (E508), Natriumcarboxymethylcellulose (E466), Maltodextrine, Natriumcitraat (E331), Dl-appelzuur (E296), CREAMER ( Glucosestroop, Gehydrogeneerde Palmpitolie, VASTE MELK ( Weipoeder (0,015%), Natriumcaseïnaat (Melk 0,0125%), Stabilisator ( Trikaliumfosfaat (E340ii), Dikaliumfosfaat (E340iii), Natriumtrifosfaat (E451i), Emulfisier (Gedistilleerd monoglyceride (E471), natriumstearoyllactaat (E481)), siliciumdioxide (E551), bètacaroteen (E160a)), KUNSTMATIGE SMAAK, sucrosevetzuurester, AMANDELPOEDER, natriummetabisulfiet, natriumpyrofosfaat (watervrij), titanium Dioxide.
Herkomst
Product uit Taiwan