Groene currypasta is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt in soepen, curries, wokgerechten en marinades.
Ingrediënten
Groene chilli 30%, sjalotten, citroengras, zout, knoflook, laos, kaffirlimoenschil, komijnpoeder, korianderzaad, koenijt.
Recept: (voor 2-3 personen)
- Roer 2 kopjes (400 ml) kokosmelk met 4 eetlepels (60 g) of plantaardige olie gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg 2 ½ eetlepels (50 g) of groene currypasta toe en blijf gedurende 2 minuten bij elkaar roeren. Er komt een dunne laag olie bovenop.
- Voeg ¾ kopje (200 g) of je favoriete vlees (vis of kip) en 1 ½ kopjes (120 g) of goed gesneden aubergines toe.
- Voeg ½ eetlepel (7 g) of vissaus en 1 2/3 eetlepel (33 g) of palmsuiker toe.
- Giet ½ kopje (110 ml) of water (kokend gedurende 10 minuten).
- Doe wat basilicumblaadjes, verse chilis en kaffir limoenblaadjes.
Voedingswaarde
Per |
100g |
Energie |
586 KJ |
Vetten |
6.3 g |
waarvan verzadigd |
1.0 g |
trans vet |
|
Koolhydraten |
16 g |
waarvan suiker |
7.1 g |
vezel |
3.3 g |
Eiwitten |
3.2 g |
Zout |
16.1 g |