Pepesan Boemboe van Sarirasa is een Aziatische kruidenmix die de Indonesische keuken bij u thuis brengt.
Sarirase heeft een hele reeks verschillende soorten boemboe's die de Indische keuken bij je thuis brengen. Gemakkelijk in gebruik en perfect als basis voor je gerechten. Zo zijn er boemboe's die de basis zijn voor Babi Ketjap, nasi goreng, soto, opor en nog veel meer.
Tip:
Fruit de Sarirasa boemboe eerst in een pan met twee eetlepels olie. Tijdens het bakken van de kruidenmassa komen de geuren vrij en wordt de smaak versterkt. Door toevoeging van vlees, vis,eieren, tahu, tempeh en/of groenten trekken de kruiden in het gerecht en met toevoeging van water en/of santen (cocos) krijgt ieder gerecht de juiste heerlijke smaak.
Smaakindicatie: Extra Pikant.
Bereidingswijze:
- Fruit de inhoud lichtbruin in ca. 2 eetlepels olie
- Voeg vervolgens 1 ½ kopje water hieraan toe
- Wikkel 1 gebakken of gestoomde makreel (circa 350 gr) met de gefruite boemboe in aluminiumfolie en braad deze 20 min. in een voorverwarmde oven op circa 180°C
Merk
Sarirasa
Inhoud en gewicht
100 gram
Ingrediënten
Gemalen rode chili pepers, zout, suiker, water, uien, curcuma, knoflook, koriander, djinten, voedingszuren (E330,E270), conserveermiddelen (E260, E202, E211 ).