Tofuzakjes worden gemaakt door een blok zeer stevige tofu in plakken te snijden en die met een gewicht erop gedurende enige tijd te laten uitlekken. De stevige plakken die dan ontstaan worden gefrituurd. Door het bakken in olie bollen ze op, waardoor er binnenin een holte ontstaat. Deze gefrituurde tofuzakjes worden als laatste stap op smaak gebracht door ze te sudderen in een mengsel van mirin, sojasaus en suiker.
De kant en klare tofu zakjes uit de verpakking halen en voorzichtig openprutsen. Dan vullen met sushirijst (ze heten dan
inarizushi) of een vulling naar smaak. Populair in de Japanse bento (lunchbox). De tofuzakjes kunnen ook in reepjes worden gesneden en worden gebruikt in roerbakgerechten. Ze hebben een aangename, licht zoete, lekkere smaak. Eenmaal aangebroken nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Merk
LC
Inhoud en gewicht
gr
Ingrediënten
gebakken tofu, suiker, sojasaus, mirin, smaakversterker, zuurteregelaar
Allergie-informatie
Kan bevatten: Soja,