Sichuan spicy noodle sauce ook wel bekend als hot Dan Dan noodle sauce is een kant -en klare pittige sausbasis voor Dan Dan noodle. Dan Dan noodle is één van de meest favoriete noedelgerechten uit Sichuan in China. Het is een pittig noedelgerecht met Sichuan peper, ingelegde mosterdkool, pinda, gedroogde garnalen en knoflook als hoofdingrediënten. Dit noedelgerecht vindt zijn oorsprong in 1841, uitgevonden door een straatverkoper genaamd Chan Bau Bau. Hij verkocht zijn noedels, terwijl hij ze dragend met een halve bamboestok, "dan tiu" op zijn schouder op straat liep. Vandaar de naam "Dan Dan noedel".
Merk
Lee Kum Kee
Inhoud en gewicht
368 gr
Ingrediënten
Water, Suiker, Sojaolie, Gezouten Chilipepers 10%, Gefermenteerde Sojapasta (Water, Zout, Sojabonen, Tarwemeel), Zout, Geconserveerde Groenten, Sojasaus (Water, Zout, Sojabonen, Tarwemeel), Sjalotten,Pinda's, Pindakaas, Gedroogde Garnalen, Specerijen, Gedroogde Knoflook, Smaakversterkers (E631, E627), Stabilisatiemiddel (E415 (Sojabonen, Tarwe).
Allergie-informatie
Kan Bevatten: Tarwe, Soja, Sesam, Pinda