Tempurameel
Tempurameel (ook wel bekend als tempurabeslag, tempura-mix, tempurabloem, tempura-ko) is een mix om Japans tempurabeslag te maken.
Hoe gebruik je tempurameel?
Met onze kant-en-klare tempurabeslag hoef je alleen nog wat water toe te voegen. Hierna doop je de groenten, vlees of vis in het beslag en frituur je ze in een hete olie. Je kunt de tempurameel ook combineren met Panko voor een extra knapperige korst.
Tempurameel kopen bij Toko Azia
Er zijn verschillende soorten en merken tempurameel die je bij ons kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de tempura meel van het merk Gogi of Japanse tempurameel van het merk Showa.
Panko (Japans paneermeel)
Panko (ook wel bekend als Japans paneermeel, Japans broodkruim of Japanese breadcrumbs) wordt gebruikt in de Japanse keuken om gerechten van een knapperige korst te voorzien door ze vervolgens te bakken of te frituren. Panko geeft een krokantere en luchtigere structuur dan de paneermeel die in de Westerse keuken wordt gebruikt. Panko wordt ook buiten Japan veel gebruikt, in zowel Aziatische als niet Aziatische gerechten.
Hoe gebruik je panko?
Panko gebruik je op dezelfde manier als paneermeel. Panko kun je gebruiken voor onder andere vlees, vis en kip. Dompel je stukje vlees, vis of kip eerst in wat bloem (bijvoorbeeld de tempurabeslag van Gogi), daarna door een kommetje met een losgeklopt ei en uiteindelijk door de panko totdat alles mooi bedekt is. Hierna is je gerecht klaar om te bakken of te frituren. Panko blijft jarenlang houdbaar wanneer je deze goed droog en koel bewaard.
Panko kopen bij Toko Azia
Er zijn verschillende soorten en merken panko die je bij ons kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Panko broodkruimels van het merk Gogi of breadcrumbs van het merk Kobe.